fredag 27 januari 2012

Recension: Sherlock Holmes 2

Det måste sägas direkt. Jag älskade första Sherlock Holmes-filmen med Robert Downey Jr. Mest just pga att det var Robert Downey Jr. Jag älskar honom helt enkelt. Sedan var det faktiskt en bra historia, bra skådespeleri från resten av ensemblen och Guy Ritchies speciella filmstil som också gjorde att filmen nådde upp till den klassen den gjorde.

Det känns ju kanske aningen klyschigt att säga att denna film inte var lika bra som första filmen. Alla samma ingredienser finns kvar som i första filmen. Det går inte att klaga på skådespeleriet eller på något annat rent konkret egentligen. Men det kanske är just det. Att det är lite för likt första filmen. Samma skämt, samma specialeffekter. Visst är Guy Ritchies slowmotion-actionscener snygga, men när man får se samma scen om och om igen, i lite olika former, så är man knappast intresserad längre när den 500:de likadana scenen kommer.

För övrigt så hoppas jag att Guy Ritchie vågar utveckla den uppenbara kärleksrelation som finns mellan Sherlock och Watson, OM det kommer en till film.

Sherlock Holmes 2 får 3/5 av mig!

Inga kommentarer: